Badge skal hjælpe os med at passe endnu bedre på hinanden

Badge skal hjælpe os med at passe endnu bedre på hinanden


Foto: Sundhedsstyrelsen

Fra i dag er det muligt at bære Sundhedsstyrelsens nye badge som har til formål at mindske smittespredningen i coronavirus i Danmark. Badget kan bæres af alle, men er særligt tiltænkt borgere, som er sårbare overfor smitte deres pårørende, og til dem som arbejder tæt med en eller flere sårbare borgere.

Badget er udviklet af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med en række patient- og handicaporganisationer og er resultatet af en øget efterspørgsel på et redskab til signalerer til andre, at de skal huske at holde afstand. Det er noget vi alle kan glemme i en travl corona-hverdag. Mange har haft en oplevelse, at det har været svært at henvende sig til folk for at huske den på afstandsanvisningen, dette problem håber man nu på, at badgen kommer til at afhjælpe.

Synliggøre det usynlige

Det er også svært at se, hvem der har særlig brug for at vi holder afstand. Nu har man muligheden for at signalere enten som sårbar borger, pårørende eller fagprofessionel, at man ønsker afstand af hensyn til smitte, som kan have store konsekvenser. Her i DUOS er vi glade for dette nye tiltag, da det også vil være et nyttigt redskab for vores medarbejdere, som har daglig borgerkontakt.

Badget kan hentes fra i dag d. 12. oktober på alle landets apoteker eller bestilles hos en række patientorganisationer.