Danske Kommuner: Hvem vandt spasserlotteriet?

Danske Kommuner: Hvem vandt spasserlotteriet?

Vi siger tak til Egmont Højskolen, der kom på besøg i vores telt på Folkemødet og afholdt en provokerende event under overskriften “Spasserlotteriet”.

Meningen var at sætte fokus på forskellig administration i kommunerne – især på BPA-området.

Danske Kommuner har taget temaet op i en artikel i denne uge. Her kommenterer vores ydelseschef Sofus Rossing. Han siger bl.a.:
– Der er ingen kommuner, der gør det på samme måde. Alle gør det op på deres egen måde. Det er helt ned i måden at lave budget på. Jeg synes, det ville have været smart, hvis kommunerne fra start var gået sammen og havde lavet en fælles model – i KL regi måske. Det er jo de samme regler, de skal administrere efter, siger han.

Der er forskel på, hvordan kommunerne fortolker løn og arbejdsvilkår.

– Vi oplever, at der for eksempel er forskel på, om kommunerne bevilliger løn til sjette ferieuge, barns første sygedag og så videre. Fordi kommunerne udregner forskelligt, så kan de handicappede også opleve, at de må give deres ansatte dårligere løn og arbejdsvilkår end i nabokommunen. Men jeg fornemmer, at der trods alt er ved at ske en harmonisering. Blandt andet på baggrund af nogle principielle sager. Men det har taget mange år, siger Sofus Rossing.

Se hele artiklen: Hvem vandt spasserlotteriet