Med Voksenudredningsmetoden (VUM) har kommuner, udførere og leverandører fået et fælles sprog – en fælles metode til udredning af borgere og efterfølgende opfølgning på mål og indsats indenfor handicap og socialt udsatte voksne. Nu er der så kommet en VUM 2.0, som er er en videreudvikling af den oprindelige metode. På dette gratis online seminar ser vi på de vigtigste forandringer og drøfter, hvordan de kan håndteres.
Om seminaret
De fleste kommuner anvender Voksenudredningsmetoden VUM, når borgerens funktionsevne, ressourcer, vanskeligheder og behov skal belyses og vurderes forud for afgørelse om støtte efter servicelovens voksenbestemmelser. En del kommuner er begyndt på at omlægge fra VUM til VUM 2.0, og det er for nogle sagsbehandlere en stor mundfuld.
Målet med VUM 2.0 er blandt andet at øge både retssikkerheden for borgeren og kvaliteten i sagsbehandlingen gennem en helhedsorienteret indsats, mere inddragelse af borgeren og fokus på borgerens ressourcer, ønsker og mål.
På seminaret sætter vi derfor fokus på, hvordan VUM 2.0 påvirker den konkrete sagsbehandling i forhold til selve udredningen, herunder hvordan den enkelte borger og borgerens ressourcer inddrages i processen. Desuden ser vi på samarbejdet mellem kommunen og udfører, samt regler og ansvarsfordeling ved opfølgning og tilsyn.
Kom frisk og bliv inspireret til arbejdet med VUM 2.0.
Fint og informativt seminar med gode relevante input til, hvordan vi arbejder med VUM 2.0
Det bliver du klogere på med seminaret
- Hvad omlægningen fra VUM til VUM 2.0 betyder for sagsbehandlingen
- Hvordan borgeren og dennes ressourcer bør inddrages i arbejdet
- Hvilke ændringer der er i rækkefølgen i udredningen med VUM 2.0
- Hvordan samarbejdet med udfører optimeres
- Regler og ansvarsfordeling ved opfølgning og tilsyn
Information
Datoer for seminaret
14.11.2024 | 13.00 – 15.30
Foredragsholdere
Inge Louv |
Socialrådgiver og handicapkonsulent |
Selvstændig socialrådgiver, handicapkonsulent og underviser inden for handicapområdet. Inge har arbejdet med børn, unge og voksne med handicap siden 1992 og har tidligere arbejdet som sagsbehandler, familiebehandler samt som faglig leder i en handicapafdeling for børne- og voksenområdet.
Cecilia Hafezan |
Socialrådgiver og konsulent |
Konsulent på det specialiserede socialområde for børn og voksne. Cecilia er uddannet socialrådgiver og har tidligere arbejdet som sagsbehandler på voksenområdet, men har i de seneste år arbejdet som konsulent med ansvar for blandt andet opkvalificering og kvalitetssikring. Cecilia underviser inden for handicapområdet og i forvaltningsretlige emner og VUM.
Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os på seminar@duos.dk