Hastelov vedtaget: Studerende der arbejder som handicaphjælpere kan tjene flere penge

En forhøjelse af det årlige SU-fribeløb skal sikre, at studerende der arbejder i kritiske sundhedsfunktioner under COVID-19-epidemien kan tjene flere penge. Forslaget er stillet af Venstre og vedtaget af et enigt Folketing.

En hasteændring af uddannelsesloven, stillet af Venstre, er i dag blevet enstemmigt vedtaget i Folketinget. Med forslaget hæves fribeløbet for SU’en for studerende der arbejder i kritiske samfundsfunktioner under corona-epidemien – herunder som handicaphjælpere. Herudover udvides mulighederne for SU- og slutlån. Lovforslaget træder i kraft med øjeblikkelig virkning og gælder hele år 2020.

COVID-19-virussen har presset det danske sundhedssystem til det yderste, så derfor er det sund fornuft, at man giver studerende mulighed for at give en ekstra hånd, hvis de kan og vil, siger Venstres social- og handicapordfører, Anni Matthiesen, til DUOS.

”Med forslaget vil vi sikre, at unge mennesker der gerne vil give en håndsrækning ikke bliver straffet. Der er ekstra pres på alt fra handicaphjælpere til hospitalspersonale, så det ville være skørt, hvis man får en ekstra regning for at hjælpe samfundet i en krisesituation”, forklarer hun.

For at benytte sig af det øgede fribeløb skal arbejdet kunne kobles COVID-19-udbruddet i Danmark. Og forslaget er en stor hjælp for mennesker med handicap, der får støtte eller hjælp til at leve det liv, de ønsker, fastslår divisionsdirektør i DUOS, Sofus Rossing.

”Vi oplever i øjeblikket, at mange studerende, der varetager kritiske funktioner såsom handicaphjælpere, må sige nej til at arbejde, da deres SU-fribeløb er opbrugt. Så lovændringen er utrolig positiv, for det giver os større frihed til at lave gode match imellem vores medarbejdere og borgere, så borgerne bedst muligt kan leve det liv, de ønsker”, siger han.

DUOS har, ligesom andre aktører, været med til at gøre opmærksom på problemstillingen vedr. studerendes opbrugte fribeløb. Og fordi COVID-19-udbruddet har sat det danske samfund under ekstraordinært pres, er det vigtigt, at folketingspolitikere får gode idéer fra befolkningen, foreninger og organisationer, der kan være med til at afbøde eftervirkningerne af virusudbruddet, mener Anni Matthiesen.

”Det er vigtigt, at vi får meldinger fra samfundet. Det er faktisk her, at demokratiet er allersmukkest, for det præger det, vi gør. Krisesituationer som denne viser, at hele Folketinget både kan og vil arbejde på tværs, men vi har brug for gode forslag udefra”, understreger Venstre-ordføreren.

Sofus Rossing er glad for, at behovet for større økonomisk fleksibilitet for studerende i kritiske sundhedsfunktioner er blevet taget til efterretning.

”Vi ved at relationer skaber velfærd, så det er afgørende, at vi kan matche borgere og medarbejdere der har det godt sammen. Og forhøjelsen af fribeløbet gør helt klart, at vi får tilført ressourcer, i form af studerende, der gør det muligt for os at levere endnu stærkere ydelser – også i en så svær tid”.

 

 

Andre nyheder

Se alle nyheder

29. november, 2024

  Når en medarbejder bliver akut syg og derfor ikke kan dække sin vagt hos en borger, træder DUOS’ akutteam...

Læs nyhed her

13. september, 2024

Hjemmebesøg hos borgerne er en vigtig del af Nikolajs arbejde som sundhedsfaglig driftsleder på respiratoriske ordninger i DUOS. Og det...

Læs nyhed her

4. september, 2024

For Laura Kehler har en til tider hård og trættende hverdag med muskelsvind ikke været nogen hindring for at tage...

Læs nyhed her

Skriv til os

36 34 79 00