Din mentorstøtte skal være et bidrag til, at du kan gennemføre din uddannelse på lige fod med andre studerende. Her kommer nogle gode råd og informationer, der hjælper dig godt i gang med mentorstøtte og kan være med til at sikre et godt samarbejde med din mentor:
Vores erfaring er, at de bedste mentorforløb indledes med et møde mellem dig og mentor.
Her kan du forklare, hvordan du oplever dine særlige vanskeligheder i forhold til din uddannelse, og du kan evt. fortælle om tidligere erfaringer med en lignende støtte. På mødet kan I også prioritere og planlægge studieopgaverne for det kommende semester.
Det er en god ide at aftale, hvor ofte du og mentor skal se hinanden, og hvilken kontaktform I skal benytte – personligt fremmøde, Skype, telefon, e-mail etc.
Du kan overveje at tage en du kender med til det første møde, så han eller hun kan være med til at fortælle om dig og dine ønsker til samarbejdet. Du kan også medbringe anbefalinger til, hvad støtten skal indeholde.
Din mentors indsats afhænger altid af dine særlige vanskeligheder i forbindelse med dit studie.
De vigtigste opgaver vil være at:
Bemærk at din mentor, efter de gældende regler for specialpædagogisk støtte, kun kan hjælpe dig med opgaver, der er knyttet direkte
til dine særlige vanskeligheder på uddannelsen.
Din mentor kan derfor ikke hjælpe med: