Ledsagelse

Ledsagelse

Ledsageordningen er målrettet mennesker med et handicap, som gør, at de ikke kan deltage i aktiviteter uden for hjemmet uden hjælp fra en ledsager.

Ordningen kan bruges til alt fra kultur til motion, shopping, cafébesøg familiebesøg eller til at gå en tur i naturen. Man vælger selv aktiviteten. Man skal være mellem 12 og 67 år for at få bevilget en ledsageordning gennem sin kommune.

Vi tilbyder også ledsagelse på privat basis: Læs om privat ledsagelse

Kommunen kan bevilge op til 15 timer om måneden til ledsageordningen, og der beregnes minimum to timer til hver ledsaget aktivitet.
Det er muligt at spare de tildelte timer op gennem seks måneder til længere ture evt. med overnatning. Det er også muligt at benytte ledsageordningen til at rejse til udlandet. Ledsageren er fuldt forsikret via os.

Hos DUOS har alle ledsagere et ledsager-id-kort. Derudover kan vi anbefale Dansk Handicapforbunds Ledsagerkort.
Se mere info på Danske Handicaporganisationers hjemmeside: handicap.dk/ledsagerkort.

Ledsagetimerne er gratis, men alle de medfølgende udgifter skal brugeren selv betale for – både for sig selv og for ledsageren. Det gælder fx både transport, entre til fx biograf eller museum og forplejning.

Ledsageordningen trin for trin

Som det første trin tilbyder vi et opstartsmøde med borgeren. Her taler vi om, hvad borgeren ønsker at bruge sin ordning til, om vi skal formidle kontakten til en ledsager, eller om borgeren selv har kontakt til en person, som ønskes ansat. Vi gør altid opmærksom på, at familiemedlemmer ikke må ansættes.
Borgeren kontakter efterfølgende den valgte ledsager og aftaler den første aktivitet. Som borger kan man herefter aftale nye aktiviteter med den samme ledsager, få tilbudt en ekstra ledsager eller få en vikar.

Vi følger løbende med i borgerens tilfredshed med ordningen, og vi holder styr på forbruget af de tildelte timer og sørger for vikar ved sygdom og ferie. Som borger har man desuden selv mulighed for selv at følge med i timeforbruget og hver måned få en timeopgørelse tilsendt på mail eller brev.

Kontakt vores kundechefer

Skriv til vores kundechefer på kunde@duos.dk eller udfyld nedenstående formular.

Hvis du har behov for direkte kontaktoplysninger, så finder du dem her

*Skal udfyldes