HTX-elever pakker gaver ind til gavn for mennesker med handicap

To HTX-elever har brugt dagen hos DUOS på at indpakke gaver til fordel for Operation Dagsværk. Det gavner personer med handicap i både Danmark og Uganda.

Intet mindre end 200 uindpakkede gaver lå klar, da Christoffer Persson på 17 år og Vigga Sunesdatter på 18 mødte ind på DUOS’ kontor i Sydhavnen i København. Begge går til daglig på Vibenshus Gymnasium, men i dag var skolebænken skiftet ud med gavebord. De to elever har nemlig valgt at bruge dagen på at indpakke julegaver til DUOS’ borgere. Den løn de får ryger dog ikke ned i egne lommer, men går i stedet til årets Operation Dagsværk-projekt.

”Det er særligt for mig i år, for min far har multipel sclerose, så jeg ved hvor vigtigt det er, at man kan få hjælp og støtte, når man har et handicap”, fortæller Christoffer Persson.

Netop mennesker med handicap er omdrejningspunktet for de penge der samles ind af Operation Dagsværks frivillige, da pengene i år er rettet mod at forbedre forholdene for unge med handicap i Uganda. Pengene indsamles af frivillige elever fra landets ungdomsuddannelser, som Christoffer Persson og Vigga Sunesdatter, der er med i såkaldte ”OD-grupper” landet over.

Projektet har ligeledes en særlig betydning for Vigga Sunesdatter, som også har handicap inde på livet. Hun har en skizofrenidiagnose, men lever til daglig et liv som alle andre unge. Alligevel har hun oplevet, at ikke alle forstår hvad hendes handicap indebærer.

”Jeg har selv oplevet at nogen har fordomme og tror, at jeg er sindssyg. Og det er mærkeligt, for udover at min medicin gør mig træt, er jeg som alle andre. Jeg er jo bare mig”, siger hun.

DUOS har sponsoreret seks elevers arbejde for Operation Dagsværk, og selvom gaveindpakning ikke er det mest spændende arbejde, de to elever nogensinde har påtaget sig, så har det været en god oplevelse.

”Det har været hyggeligt, og bedre end havearbejde og loftstømning”, istemmer Christoffer Persson og Vigga Sunesdatter.

Operation Dagsværk samarbejder i år med Sammenslutningen af Unge Med Handicap og Danske Handicaporganisationer om projektet i Uganda.

Andre nyheder

Se alle nyheder

9. april, 2024

For Christel er det vigtigste i jobbet som socialfaglig driftsleder i DUOS at kunne hjælpe borgerne i samarbejde og dialog...

Læs nyhed her

12. februar, 2024

Fagligt kvalificerede medarbejdere, tilpassede vagter og et lille hold af hjælpere har gjort en kæmpe forskel for René, som lider...

Læs nyhed her

25. januar, 2024

I mandags var ældreminister Mette Kierkgaard på besøg hos Blæksprutten, som er en del af DUOS Senior Service A/S. Besøget...

Læs nyhed her

Skriv til os

36 34 79 00