DUOS er godkendt til varetagelse af BPA

 

 

 

 

D. 24. juni er DUOS af Socialtilsyn Hovedstaden blevet godkendt til varetagelse af borgerstyret personlig assistance (BPA). DUOS kan dermed forsætte med at varetage arbejdsgiverfunktionen under BPA efter servicelovens §§ 95 og 96.

Det sker efter, at landets 5 socialtilsyn d. 1. januar 2018 fik til opgave at godkende og føre tilsyn med foreninger og private virksomheder, der driver BPA ordninger. Det er Frederiksberg kommune, der står for det sociale tilsyn i Region Hovedstaden.

Kriterierne for at blive godkendt til at varetage opgaven som arbejdsgiver i ordninger med kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance lyder:

    1. Foreningen eller den private virksomhed skal være solvent,
    2. Den skal have en kompetent ledelse og benytte sig af ekstern faglig supervision eller anden form for sparring for ledelse og medarbejdere, og
    3. Ledelsen skal kunne påvise, at der i foreningen eller virksomheden er kendskab til ansættelsesret.

I godkendelsesrapporten bliver der bl.a. skrevet følgende om DUOS:

“[DUOS] er en stor og velpositioneret BPA-virksomhed, der vurderes solvent og med sikkerhed for fortsat drift.”

“ledelsen i DUOS A/S har stor og relevant viden og erfaring med ledelse, økonomi og jura.”

“Socialtilsynet vurderer, at den øverste ledelse har så stor et kompetencespænd, at de uanset DUOS A/S størrelse og kompleksitet vil være i stand til at varetage det ledelsesmæssige ansvar for medarbejderne.”

“Det er ligeledes veldokumenteret, at der i DUOS A/S er stort og relevant kendskab til ansættelsesret særligt hos 3 medarbejdere.”

“Samlet er det således socialtilsynets vurdering, at DUOS A/S har og udvikler sit kendskab til ansættelsesretlige emner”

Divisionsdirektør i DUOS Sofus Rossing glæder sig over godkendelsen og udtaler:

“Vi er glade for at kunne meddele, at DUOS nu er godkendt af Socialtilsynet til at varetage opgaven som arbejdsgiver i BPA ordninger efter §§ 95 og 96 i Serviceloven. Vi har i DUOS set frem til at det lovpligtige tilsyn er fuldt implementeret, således at borgere med en BPA ordning og deres medarbejdere kan føle sig mere trygge, når de vælger en leverandør til at varetage arbejdsgiveropgaverne”.

Alle virksomheder og foreninger skal godkendes før 1. juli 2019 for at kunne varetage arbejdsgiverfunktionen på BPA-ordninger. Godkendelsen har ingen betydning i praksis for den enkelte borger eller hjælper, så vi forsætter med at levere den service, som vi hidtil har gjort.

Se mere om godkendelsen her

Andre nyheder

Se alle nyheder

9. juli, 2024

32-årige Christian Kampmann lever med handicappet cerebral parese. Siden barndommen har Harry Potter-universet haft en helt særlig plads i Christians...

Læs nyhed her

4. juli, 2024

Mød Kim og Peter fra vikarteamet i DUOS, som sammen har næsten 40 års erfaring i DUOS. Et makkerpar, der...

Læs nyhed her

26. juni, 2024

Når man koger 23-årige Magnus Mortensens liv ind i en bouillonterning, handler det om relationer. Relationen til sin familie, som...

Læs nyhed her

Skriv til os

36 34 79 00