DUOS vinder udbud: Ledsageområdet i Høje Taastrup

DUOS vinder udbud: Ledsageområdet i Høje Taastrup

Høje Taastrup Kommune har, efter en udbudsrunde, besluttet, at DUOS bliver ny leverandør på kommunens ledsageområde. DUOS byder velkommen til 136 borgere og 82 nye udførende medarbejdere.

Høje Taastrup Kommune bekendtgjorde i slutningen af januar, at DUOS har vundet udbuddet om kommunens ledsageområde. Overtagelsen finder sted d. 1. marts 2020, hvor DUOS overtager administrationen med 136 borgeres ledsagelsesordninger. Samtidig virksomhedsoverdrages 82 udførende medarbejdere. Aftalen imellem DUOS og Høje Taastrup Kommune løber de næste 2-4 år.

Aftalen skaber stor tilfredshed i DUOS, da ledsagelsesydelsen, som har været en central ydelse siden 1997, er en af DUOS’ kerneydelser.

”Vi glæder os meget til opgaven. Ledsagelsesydelsen er en af vores ældste, som vi er meget stolte af. Vores tilfredshedsundersøgelser viser at tilfredsheden med vores service er rigtig stor, og vi glæder os meget til at byde velkommen til både de nye borgere og udførende medarbejdere”, siger Sofus Rossing, divisionsdirektør i DUOS.

Den høje tilfredshed ses bl.a. i en tilfredshedsundersøgelse på ledsageområdet fra Brøndby Kommune i december, hvor hele 86% af de adspurgte angav, at de enten var ”meget tilfredse” eller ”yderst tilfredse” med DUOS’ ydelser.

Samtidig understreger Sofus Rossing, at han glæder sig til at styrke samarbejdet med Høje Taastrup Kommune. Han ser mange potentialer for at gøre en positiv forskel i kommunen.

”Jeg mener, vi kan gøre os positivt gældende i Høje Taastrup Kommune på mange måder.  Først og fremmest er der generelt stor tilfredshed med vores ledsagelsesydelse, men herudover ser jeg også et potentiale for, at vi kan hjælpe Høje Taastrup, og andre kommuner, med at levere en yderst effektiv serviceydelse på grund af vores store volumen på området, og det uden at forringe servicen”.

Herudover fremhæver han, at DUOS altid har fokus på at sætte et positivt aftryk på omverdenen. Derfor er det også en prioritet, som i andre samarbejder på ledsageområdet, at hjælpe med at skabe arbejdspladser til personer der er ledige og tilkendt fleksjob.

”Vi arbejder meget aktivt med at uddanne ledige i fleksjob som handicaphjælpere og ledsagere og på den måde give dem en mulig vej ind på arbejdsmarkedet. Mange kan være dygtige ledsagere, selvom de ikke kan arbejde så mange timer om ugen. Arbejdstiden bliver ofte et problem, men sådan er det ikke nødvendigvis, når man er ledsager”, fortæller divisionsdirektøren.

Og uddannelse samt ansættelse af ledige som er tilkendt fleksjob, giver både mening rent menneskeligt og på bundlinjen for kommunen.

”Vi oplever, at indsatsen både skaber værdi for borgeren der modtager ledsagelse, for den ledige der kommer ind på arbejdsmarkedet, og kan være noget for et andet menneske, og ikke mindst for kommunerne som sparer penge og får højnet sine borgeres livskvalitet. Vi ser meget frem til at samarbejde med Høje Taastrup Kommune, og øvrige interesserede kommuner, om indsatsen”, slutter Sofus Rossing, divisionsdirektør i DUOS.

Foruden aftalen i Høje Taastrup Kommune varetager DUOS i forvejen over 1900 borgeres ledsagelse igennem faste aftaler med 20 kommuner samt enkelte aftaler med yderligere 15-20 kommuner.

Hvis du er interesseret i at høre mere om DUOS’ ledsagelsesydelse, eller vores andre ydelser, så kontakt en af vores kundechefer for en uforpligtende samtale. Skriv til os på kunde@duos.dk, så vil du blive kontaktet.