Mød Rikke Krause, DUOS A/S’ nye divisionsdirektør

DUOS er dagligt i kontakt med regioner og kommuner i hele landet, hvor vi leverer altafgørende services til borgere med fysiske eller mentale funktionsnedsættelser, og har gjort det i mere end 25 år. Vores vision er at sætte standarden inden for kvalitet og borgerens trivsel, og allerede i dag er vi en af de store spillere igennem vores 5 ydelsesområder: det specialiserede socialområde, det respiratoriske område, ledsagelse, specialpædagogisk støtte og BPA.

”DUOS har en lang historie for at levere ydelser til mennesker, som virkelig har brug for hjælp, og jeg er meget stolt over at være blevet en del af holdet” siger Rikke Krause.

Hun fortsætter: ”Jeg er imponeret over, hvor dedikeret alle i DUOS arbejder med at finde de allerbedste – og ofte meget tilpassede – løsninger, selvom det kan være komplekst på tværs af fx borger, pårørende, kommune, region, og hjælper-team” siger Rikke Krause.

”Områdets kompleksitet – og vigtigheden af arbejdet – gør os meget bevidste om de særlige kompetencer, som kræves. Det være sig både i forhold til paragraf-kendskab og interaktion med sagsbehandlere og indkøb, men bestemt også mht. påkrævede kompetencer når man fx arbejder med autisme, spiseforstyrrelser, erhvervet hjerneskade, ALS, muskelsvind, svær demens og lignende. Vi gør altid meget ud af at sætte det rette team op, og samarbejder også med eksperter, såsom Center for Hjerneskade, hvis vi ikke selv har den fornødne ekspertise. Det har vi dog heldigvis ofte” siger Rikke.

DUOS er påbegyndt en ny og spændende rejse, som Rikke også sætter ord på: ”Vi har for nogle år siden startet en spændende professionaliseringsrejse, som bl.a. indebærer øget digitalisering, standardisering og innovation, og vi kommer i den kommende tid til at arbejde meget med medarbejdertrivsel og rekrutteringsprocesser, men også med kvalitet, opfølgning/måling, og opkvalificering”  

I forbindelse med initiativer omkring kvalitet og opkvalificering gør DUOS meget ud af at samarbejde med de rette partnere inden for vores forskellige ydelsesområde. Vi har bl.a. gode erfaringer med at inddrage Center for Hjerneskade i oplæring og uddannelse af det team, som dagligt er omkring borgeren, når det gælder senhjerneskader hos borgere. ”Det giver den bedste oplevelse for borgeren, at medarbejderne er godt klædt på og skaber også en tryghed hos medarbejderne” siger Rikke. Et andet fokus er dokumentation af kvaliteten af vores ydelser, hvor vi har igangsat en række tilfredshedsundersøgelser, så vi fx bliver i stand til at påvise, at vores ledsager-ordninger bidrager til øget livskvalitet.

Når det kommer til at sætte borgeren i centrum, så tror vi på, at hjælperne også skal sættes i centrum. Ingen glade borgere uden glade hjælpere. Og af samme årsag er en række initiativer målrettet medarbejdertrivsel og den gode rekrutteringsproces. DUOS beskæftiger i dag 4.500 medarbejdere, hvor hovedparten er ufaglærte, men en stor del med specialiseret viden enten via egne erfaringer fra pårørende eller gennem deres arbejdserfaring. En række af medarbejderne er inddraget i processen med at finde på de gode løsninger – og det glæder vi os til at fortælle mere om en anden god gang.

Om Rikke Krause

Rikke er tiltrådt som divisionsdirektør i DUOS 1. juni 2022. Hun har brugt en årrække i forskellige lederstillinger hos Coloplast, hvor hun bl.a. har siddet i R&D afdelingen med ansvaret for en stor driftsorganisation, og også arbejdet med strategi og medarbejdertrivsel. Før da var hun en del år i konsulentvirksomheden Boston Consulting Group. Privat er hun gift med Frederik og har to børn; Esther og Hannah, på 4 og 6 år.

Andre nyheder

Se alle nyheder

9. juli, 2024

32-årige Christian Kampmann lever med handicappet cerebral parese. Siden barndommen har Harry Potter-universet haft en helt særlig plads i Christians...

Læs nyhed her

4. juli, 2024

Mød Kim og Peter fra vikarteamet i DUOS, som sammen har næsten 40 års erfaring i DUOS. Et makkerpar, der...

Læs nyhed her

26. juni, 2024

Når man koger 23-årige Magnus Mortensens liv ind i en bouillonterning, handler det om relationer. Relationen til sin familie, som...

Læs nyhed her

Skriv til os

36 34 79 00