Rundt om Rullemarie #3: Man kan ikke tage ferie fra sit handicap

Rundt om Rullemarie #3: Man kan ikke tage ferie fra sit handicap

Man kan ikke tage ferie fra sit handicap

Jeg har altid elsket at rejse og opleve verden. Det bliver klart besværliggjort af, at jeg sidder i elkørestol og lever med et handicap. Men det er bestemt ikke umuligt! Det kræver bare en god portion planlægning. Til det har jeg lavet et fint word dokument med alle de punkter, der skal afkrydses inden afrejse, så jeg slavisk kan tage alt det praktiske fra en ende af, og dermed sikre, at jeg har styr på alt. Det har virkelig gjort, at det er meget nemmere at gå til. Jeg ved dog, at jeg umuligt kan forudse alt, og jeg vil støde på udfordringer, men set i bakspejlet har det jo altid løst sig.

Jeg husker blandt andet dengang, hvor vi lige var landet efter at have været ude og flyve og på vej ud af flyveren, hører vi et ordentligt brag. Vi tænker ikke videre over det og fortsætter hen mod vores bagage, hvor jeg også vil få udleveret min elkørestol. Her viser det sig så, at det brag vi hørte, var lyden af min elkørestol, der ramte jorden med fuld knald, da de snore, der skulle transportere den ud af flyveren, var knækket. Jeg husker tydeligt, da de kommer ud med en elstol, der var totalskadet og vind og skæv. Elkørestolen kunne heldigvis stadig køre men godt sad jeg ikke! HELDIGVIS så var det på hjemrejsen, at det skete, og vi befandt os på dette tidspunkt i Danmark. Jeg tør slet ikke tænke på, hvis det havde været på udrejsen. Så havde jeg først haft et problem! Så med den oplevelse rigere, så holder jeg altid lige vejret, når jeg afleverer min kørestol i frygt for, hvilken tilstand jeg får den tilbage i. Det er jo forhulen mine ben, og jeg ville virkelig være på spanden, hvis de ikke duede. Jeg har heldigvis også haft rigtig mange gode oplevelser med at flyve, og jeg oplever en enormt høj service, når man har et handicap.

På vores ferie i år tog vi bilen til Alsace i Frankrig, hvor vi boede i den første uge. Hvorefter vi boede i Sydtyskland i en by, der hed Senheim i den sidste uge. Det er uden tvivl en fordel at rejse i bil. Der er bare en langt større sikkerhed i, at alt kommer sikkert frem! Så det er klart at foretrække!

Vi havde virkelig en ægte afslapningsferie, hvor vi fik spillet en masse spil, gik ture mellem vinmarkerne og langs Mosel samt fik læst en masse bøger. Det var så skønt og en helt perfekt ferie! Vi tjekker altid handicapfaciliteterne de steder, vi rejser hen. Denne gang boede vi i en ferielejlighed og en Airbnb feriebolig, som begge stod som handicapvenlige. Jeg føler aldrig, at man kan vide sig helt sikker på, om det er tilgængeligt, før man ankommer, da det er forskelligt, hvad folk oplever som handicapvenligt. Så det er altid lidt spændende i starten. Heldigvis var der god tilgængelighed begge steder, hvilket var så godt!

Jeg ved, at jeg løber risici, når jeg rejser, og at der er mange ting, jeg ikke er herre over, og som kan gå galt. Jeg har flere gange oplevet at brække en knogle, mens vi har været i udlandet, og her har vi en bandagetaske med, så vi selv kan klare det og ikke skal ind på hospitalet i et fremmed land. Det handler for mig om bare at kaste mig ud i det og få alle de gode oplevelser med, jeg kan, og opstår der bump på vejen, så tager jeg den derfra!

Vend tilbage til forsiden