Rundt om Rullemarie #4: Ansættelse af ny hjælper – at lukke et fremmed menneske helt ind i dit privatliv

Rundt om Rullemarie #4: Ansættelse af ny hjælper – at lukke et fremmed menneske helt ind i dit privatliv

Ansættelse af ny hjælper – at lukke et fremmed menneske helt ind i dit privatliv

I weekenden står den på jobsamtaler, da jeg skal ansætte en ny hjælper til teamet. Og dét er en svær proces. Der starter ud med, at der skal smides et jobopslag op. Og herefter skal jeg finde ud af, hvem der skal indkaldes til jobsamtale. Der er enormt svært at bedømme ud fra en ansøgning, hvem jeg kunne komme godt ud af det med. Men der er ikke andet for end at prøve sig frem.

Så på søndag kommer der 5 personer til jobsamtale. Jeg har allieret mig med min veninde, der kommer og er med. Hun kender mig ud og ind og ved derfor også, hvem der kunne blive en god hjælper. Derudover er det bare enormt rart at have en at sparre med undervejs. Så jeg ikke sidder med det alene.

Fordi det, at skulle vælge en ny hjælper, er ikke en lille ting. Det er en person, jeg skal tilbringe mange timer med fremover. En person, som bliver lukket helt ind i mit privatliv. Både på de gode og de dårlige dage. Det er på mange måder grænseoverskridende at skulle lukke et helt fremmed menneske ind i sit liv. Derfor er det så vigtigt, at jeg finder den helt rette. For mig er det mest afgørende, at der er god kemi. Og så gør det bestemt heller ikke noget, hvis der er en god portion humor. Alt andet kan læres hen ad vejen.

For mit vedkommende behøver man ikke at have haft erfaring med hjælperjobbet. Da jeg oplever, at man gør det enormt forskelligt alt efter, hvor man arbejder som hjælper. Hvilket jo giver god mening, da mennesker er forskellige. Og at hjælperjobbet ofte handler om at følge en persons hverdag. Så der er ingen garanti for at ens tidligere erfaring kan overføres til dette arbejde.

Jeg vægter særligt 3 ting højt, når jeg søger en ny hjælper.

I og med at man bare følger min hverdag, så er det vigtigt, at man er omstillingsparat. Jeg lever et ungdomsliv, hvor jeg aldrig helt ved, hvad dagen bringer. Der kan opstå spontane aftaler. Spontane udflugter og venindebesøg. Eller det kan ske, at jeg brækker en knogle. Og pludselig skal på hospitalet. Og meget andet. Men dagene er sjældent ens.

Derudover spiller situationsfornemmelsen en vigtig rolle i hjælperjobbet. Jeg ved dog, at det som hjælper kan være enormt svært at vurdere, hvad ens rolle er i forskellige sammenhænge. Så jeg prøver altid at forventningsafstemme, inden vi skal noget. Så vi har en åben kommunikation hele vejen igennem.

Til sidst så vægter jeg det at være en flue på væggen meget højt. Det gør jeg, fordi hjælperen er så tæt på mit privatliv. Og selvom jeg er afhængig af andres hjælp til hverdag, så betyder det meget for mig at kunne leve et selvstændigt ungdomsliv. Et ungdomsliv der byder på venner, familie, studie og meget andet!

Lige nu har jeg et fantastisk hjælperteam. Og jeg håber, at jeg på søndag finder endnu en god hjælper til holdet!

Vend tilbage til forsiden