DUOS indgår samarbejde med Hovedstadens Rekrutteringsservice

Et nyt samarbejde imellem DUOS og Hovedstadens Rekrutteringsservice skal styrke tilgangen af kvalificerede medarbejdere i DUOS og skabe jobs for ledige borgere fra en lang række kommuner i hovedstadsområdet.

DUOS og Hovedstadens Rekrutteringsservice indgik i januar en samarbejdsaftale som betyder at DUOS skal stå for uddannelsen af ledige fra en række hovedstadskommuner, der ønsker at arbejde som f.eks. handicaphjælpere på BPA-ordninger og respiratoriske ordninger. Det faciliterer muligheden for en øget jobskabelse blandt ledige borgere, men også sikringen af endnu flere højt kvalificerede medarbejdere til DUOS, og der er store forventninger til samarbejdet, fortæller divisionsdirektør i DUOS, Sofus Rossing.

”Vi er meget bevidste om vores samfundsansvar, så vi håber at kunne hjælpe borgere fra ledighed til at blive velfærdsmedarbejdere og samtidig løfte kvaliteten i hele branchen. Så vi er meget glade for at have indgået samarbejdet”, forklarer han.

Hovedstadens Rekrutteringsservice er en sammenslutning af 19 kommuner og 17 jobcentre. Jobcentrene screener og udvælger borgere på dagpenge samt jobparate kontanthjælpsmodtagere, der ytrer ønske om at arbejde i velfærdsbranchen. Herefter inviteres de udvalgte borgere til informationsmøde og indgår, hvis de ønsker at gå videre, i et indledende kursus hos DUOS. Endelig udvælges de mest motiverede borgere, hvorefter de kommer på et 9-dages uddannelsesforløb.

Forløbet skal sikre, at alle deltagere besidder de grundlæggende færdigheder der er nødvendige, for at varetage funktioner i velfærdsbranchen.

”På kurset introducerer vi både til DUOS’ værdier samt sikrer, at deltagerne har den nødvendige handicapforståelse. Selvfølgelig sørger vi også for, at de har de nødvendige kompetencer for at løse de praktiske opgaver, hvilket er altafgørende”, forklarer Pernille Theut, der er HR-chef og ansvarlig for kurset.

I tre måneder efter færdiggørelsen af det afsluttende 9-dages kursus tilbydes alle deltagere tre jobsamtaler. Som udgangspunkt er der tale om stillinger på mellem 20 og 37 timer om ugen, og i den forbindelse ses der et særligt potentiale i vagter på respiratoriske ordninger.

Samarbejdet fungerer, i første omgang, som et pilotprojekt i hele år 2020 med mulighed for forlængelse.

 

Andre nyheder

Se alle nyheder

9. juli, 2024

32-årige Christian Kampmann lever med handicappet cerebral parese. Siden barndommen har Harry Potter-universet haft en helt særlig plads i Christians...

Læs nyhed her

4. juli, 2024

Mød Kim og Peter fra vikarteamet i DUOS, som sammen har næsten 40 års erfaring i DUOS. Et makkerpar, der...

Læs nyhed her

26. juni, 2024

Når man koger 23-årige Magnus Mortensens liv ind i en bouillonterning, handler det om relationer. Relationen til sin familie, som...

Læs nyhed her

Skriv til os

36 34 79 00