Samler legetøj til juleaften: ”Det betyder meget at kunne hjælpe andre, når man selv er vant til at være den der får hjælp”

Samler legetøj til juleaften: ”Det betyder meget at kunne hjælpe andre, når man selv er vant til at være den der får hjælp”

I november kører Nikolaj Trolle rundt i sin fritid og samler legetøj ind til børn, hvis familier ellers ikke har råd til julegaver. Forældrenes situation skal ikke gå ud over børnene, mener han.

”Det skal ikke gå ud over børnene, at deres forældre står i en svær situation”, fastslår Nikolaj Trolle. Netop derfor har han dedikeret en stor del af sin fritid i efterårs- og vintermånederne på at koordinere indsamling af legetøj til børn, så de også får gaver juleaften. Det er nemlig ikke alle familier, der kan få økonomien til at række i julen.

Det at kunne gøre en forskel for andre betyder særligt meget for Nikolaj Trolle, der selv har et handicap. ”Det betyder særligt meget at kunne hjælpe andre, når man selv er vant til at være den der får hjælp. Det er rart at være noget for andre”, forklarer han.

Han er indsamlingskoordinator ved årets indsamling af julegaver til økonomisk pressede familier. Det er den kristne frikirke København Vineyard, som Nikolaj Trolle selv er medlem af, der står for indsamlingen. Her samles julegaverne, hvorefter forældre i økonomisk bekneb kan møde op med børnenes ønskeliste, som man så forsøger at opfylde ud fra det indsamlede legetøj.

Og taknemmeligheden hos de fremmødte forældre er meget stor, for med uddelingen af julegaver får også deres børn mulighed for at have nye gaver med i skole efter juleferien. ”Mange siger, at vi har reddet julen”, fortæller den 27-årige indsamlingskoordinator.

Desværre oplever Nikolaj Trolle, at flere og flere forældre får brug for hjælp til at anskaffe årets julegaver. Ifølge ham har man i København Vineyard oplevet, at ca. 100 flere forældre møder op med børnenes ønskelister hvert år. Det kan dog, ifølge Nikolaj både skyldes at f.eks. kontanthjælpsmodtagere har trange kår samt et øget kendskab til frikirkens julegaveindsamling.

Den gode sag, og det stigende behov for julegaver, har da også fastholdt engagementet, som startede med en opfordring fra en hjælper fra DUOS. Nikolaj Trolle nøjes ikke med at koordinere indsamlingsindsatsen, men kører selv rundt og indsamler legetøjet, hvis man kan fylde fem poser. Det var da også grunden til, at han lagde vejen forbi DUOS onsdag d. 13. november, hvor man havde samlet ind for første gang. I gennemsnit er han ude for at samle gaver ind ca. hver anden dag i november, siger han.

København Vineyards indsamling slutter d. 1. december.