Stærke bånd gennem 2 årtier

Mød Kim og Peter fra vikarteamet i DUOS, som sammen har næsten 40 års erfaring i DUOS. Et makkerpar, der får ”tingene til at svinge på den rigtige måde”, som Peter selv udtrykker det.

Peter trådte ind i DUOS for 17 år siden, og Kim begyndte sin rejse i vikarteamet i 2002, hvor han søgte efter et meningsfuldt arbejde og var til samtale hos Mariannes søn, Daniel. Marianne var med til at etablere DUOS tilbage i 1996, som mor til to sønner med muskelsvind.

Akutte opgaver og tætte relationer

Dagligdagen for Kim og Peter i vikarteamet er præget af akutte opgaver, der kræver hurtige og effektive løsninger. I vikarteamet er de i alt 5 medarbejdere, som i gennemsnit hjælper med at dække ca. 15 vikarvagter dagligt. Teamet hjælper borgere, pårørende og kommuner med at finde medarbejdere internt i DUOS til akutte opgaver, der matcher borgeren og den hjælp, borgeren har brug for.

”Vikarteamet er lidt af et knudepunkt. Vi taler både med medarbejderne, borgerne, de pårørende, sagsbehandlerne i kommunerne og der er stort set ikke nogen afdelinger, vi ikke, på en eller anden måde, samarbejder med internt. Så det er vigtigt for os at være gode til relationer, det menneskelige, forståelse og indsigt”, fortæller Kim og fortsætter:

“Vi sidder i en af de mest akutte afdelinger i virksomheden, hvor mange af vores opgaver handler om at finde hjælp ved sygdom, bortfald af vagter og andre uforudsete hændelser. Det kræver, at du giver rigtig meget af dig selv og opbygger et tæt bånd til de mennesker, du arbejder og taler med”.

Det gode match mellem borger og medarbejder i fokus

Når Kim og Peter ser tilbage på deres tid i vikarteamet, er det relationerne, der står tydeligst. ”Vi kender mange borgere, medarbejdere, pårørende og sagsbehandlere i kommunerne efterhånden, og vi har mange tæt på os hver dag”, fortæller Peter.

Essensen er nemlig, ifølge dem begge, at kende både borgeren og medarbejderen, være tæt på dem og sikre det gode match.

”Det har meget at gøre med at lave det rigtige match. At få guidet folk et sted hen, hvor man kan se dem for sig. Det gør også, at vi er nødt til at komme tæt på både borgeren og medarbejderen”, siger Kim og fortsætter:

”Jeg kan godt gå glad hjem, hvis jeg har haft en medarbejder eller borger i røret, som har skamrost det sted de er, eller den hjælp de får, og der er det helt rigtige match mellem borger og medarbejder. Eller hvis jeg har fået dem til at prøve nye ting, og det har været en succes.”

At skabe tryghed for både borgere og medarbejdere

For Kim og Peter handler det ikke kun om at løse opgaverne, men også om at skabe tryghed for både medarbejdere og borgere.

”Det er vigtigt for os at skabe tryghed for medarbejderne og vores borgere. Der er mange ting, som skal flettes sammen i dagligdagen. For os er det at løse opgaven på den bedst mulige måde og gøre alle glade”, fortæller Peter og uddyber:

”Vi har altid bestræbt os på at udvise en uformel og uhøjtidelig tone, når vi rekrutterer nye vikarer. De skal føle sig velkommen og som en del af DUOS lige fra første arbejdsdag. De kan altid ringe ind og få en snak med os i vikarteamet, hvis der opstår spørgsmål eller udfordringer derude. Det forpligter jo, at vi, fra kontoret, har en kort vej ud til vikaren. Ingen skal stå alene, når vi indimellem overdrager en svær opgave til en vikar.”

Vi har hjertet med

Til trods for at der er sket meget på den tid, Kim og Peter har været i DUOS, er der noget, som bliver ved med at være i virksomheden. Nemlig den helt særlige DUOS-ånd.

”Der er en helt speciel atmosfære, der bliver ved med at være i DUOS. Man kan også mærke en forskel på alle dem, der starter i DUOS, og til de får hjertet med. Det oplevede jeg også de to gange, jeg var væk herfra og arbejdede andre steder i en kort periode. Jeg havde mistet noget – den helt specielle ånd, der er her”, slutter Kim af med.

 

 

Andre nyheder

Se alle nyheder

9. juli, 2024

32-årige Christian Kampmann lever med handicappet cerebral parese. Siden barndommen har Harry Potter-universet haft en helt særlig plads i Christians...

Læs nyhed her

4. juli, 2024

Mød Kim og Peter fra vikarteamet i DUOS, som sammen har næsten 40 års erfaring i DUOS. Et makkerpar, der...

Læs nyhed her

26. juni, 2024

Når man koger 23-årige Magnus Mortensens liv ind i en bouillonterning, handler det om relationer. Relationen til sin familie, som...

Læs nyhed her

Skriv til os

36 34 79 00